Lekstugan är på plats!

 
 
I mars köpte vi en begagnad lekstuga till lilltjejen och nu när mina föräldrar var här så kom den på plats i hörnet på tomten. Det blev riktigt lyckat att sätta den på den lilla oanvända sluttningen bland träden, och tjejen stormtrivs att leka där!
 
När tiden faller in ska vi måla om den i svart/vit färg för att matcha huset, och en bättre trapp ska byggas. Men
jag är lite kluven angående inredningen.. Det finns massor av insipration till underbara inredningar men jag vill ändå hålla det lite "rått" så hon kan springa in och ut med skor och kunna laga soppor på sand, lera och stenar (som jag gjorde när jag var liten). Jag vill inte att saker ska behöva aktas där inne utan det ska vara fri lek, så vit färg och söta textilier är inte så optimalt. Pappa min har i alla fall platsbyggt en arbetsbänk och ett bord, och jag hängde upp tavlellister vi hade och inköpte två små barnstolar på blocket. Så här får det vara ett tag, det fungerar ju bra.
 
 
 
lekstuga
1

Fyndhörnan levererade

 
 
 
Mitt bland alla byggprojekt så tog vi med mamma och pappa till IKEA för att strosa runt lite och spana vad de hade för utbud i trädgårdsmöbler (eller om vi skulle bygga det också som vi hade i tankarna).
 
Pappa hittade ett snyggt svart bord i fyndhörnan som han tipsade oss om som trädgårdsbord (omlackat för väder och vind) men när vi såg den så var jag och älsklingen eniga, detta bord passade bättre som matsalsbord och så får den vi hade åka ut som trädgårdsbord. Två flugor i en smäll, vi fick ett trädgårdsbord och vi slapp betsa om matsalsbordet, det kallar jag fynd!
 
Visst är det underbara gröna vaser och skålar? Jag hittade dem i pappas föräldrahem när vi var där i påskas och lät de fraktas ner nu när mina föräldrar kom ner med bil. Dessa passar perfekt in i vardagsrummet / matsalen nu till våren och sommaren!
Matbord - grön - klocka - skänk - skål - vas

Inbyggda garderober

 
När pappa var här så fick även vårt hallprojekt lite skjuts på traven. Jag hade ju flyttat ner garderober från min klädkammare på övervåningen in under trappen men sedan hade projektet stannat upp igen. Nu är garderoberna platsbyggda och det saknas bara några varv av färg och dörrar (och optimera inredningen som sagt).
 
 
förvaring - garderober - klädförvaring - pågående projekt - renovering - trappa