Tingelingkalas!

 
Det är mycket prat om barnkalas i sociala medier just nu. Och jag håller med om att ett barnkalas inte ska gå till överstyr och bekosta familjen multum.
Många kan tycka att vår dotters 3års-kalas var överkurs, men det var nog mer som det såg ut än sanningen eftersom vi gjorde allting själv från det vi hade hemma och inhandlade väldigt lite nytt. Jag och dottern älskar att pyssla, så vi hade så roligt tillsammans under processen att få kalaset klart.
 
Sedan nästan ett år tillbaka har dottern älskat Tingeling och vi har nött filmerna här hemma, så när det var dags att bestämma tema för kalaset så var det givet. Vi planerade för ett trädgårdskalas, men tyvärr så tillät inte vädret det så vi lokaliserade om allting till inomhus istället.
 
Inbjudningskorten satte temat på hela kalaset.
 
Gästerna möttes av denna skylt vid ringklockan då vi dels inte ville springa och öppna dörren hela tiden om vi stod och välkomnade andra gäster, och dels för att en överraskning väntade inanför dörren...
 
...inanför dörren väntade denna skylt och draperi. Vägen mot landet Ingenstans!
 
Vidare vägvisning till Älvdalen och lite presenter till gästerna. Tjejerna fick fevingar och killarna fick små Peter Pan mössor.
 

Välkommen på fika i Älvdalen! Lite ballonger, fjärilar och blommor skapade en liten trädgård inomhus. Dotterns Tingelingdockor gjorde oss sällskap på bordet och sen då Tingelingtårtan som jag bakade (bild högst upp i inlägget).
 
 
 
Efter fikat så blev det fiskedamm som enda lek på kalaset (det var ju ändå ett treårskalas). Påsarna gjorde jag i form av krokodilen för att hålla lite temat till Tingeling och Peter Pan.
 
Det blev ett riktigt lyckat kalas och framförallt så var dottern mer än nöjd och det är bästa betyget då hon pratat om hennes kalas i ett halvår i förväg :)
I år valde vi att ha ett barnkalas för barnen i vår umgängeskrets men nästa år är det nog dags att bjuda in lite kompisar från hennes förskola. Vi får se vad vi hittar på då! 
 
Ballonger - Barnkalas - Fika - Fiskedamm - Peter Pan - Tingeling - Tårta