Namngivningskalas

 
I december passade vi på att anordna ett namngivningskalas till vår son då vi ändå var på besök uppe i norr bland vår släkt. Vi hyrde en lokal, tömde den på tidigare dekorationer och bytte ut allt mot textilier och ballonger i blå/gröna nyanser med vitt som bas.
 
Kalaset blev en mysig och avslappnad fikastund med nära och kära var vi meddelade alla vad vår sons namn skulle bli och hur vi kom fram till dessa.
För att särskilja detta kalas från ett "vanligt" kalas så gjorde vi en liten brevlåda på fikabordet var gästerna fick lämna lyckönskningar till vår son som han får öppna på sin 18-årsdag.
 
 
 
 
Ballonger - Dop - Lyckönsknignar - Namngivingskalas - Tårta

Från flickrum till tjejrum

 
Här i början av året hjälpte jag min kusin Camilla att inreda om hennes dotters flickrum till ett rum för en 6-årig liten tjej. Hon skickade mig förebilder och berättade lite om deras tankegångar och önskemål. Efter lite olika förslag så skickade jag tillbaka dessa skisser till henne som de gillade och utgick ifrån när de sedan gjorde om rummet. (byrån och skrivbordet fick byta plats pga platsbrist att öppna garderoberna).
 
 
 
 
Så här såg det ut innan och deras tankegångar om rummet var:
"Vill få till det så det inte är så barnsligt... funderar på lösning med skrivbord med mycket förvaring för allt pyssel och så kanske en myshörna med sittplats och tv... Hon har en expedithylla 5x5 fack och en jättefin gammeldags växasäng samt en vanlig garderob... Men funderar på att köpa Ikeas nya loftsäng."
 
Förvaring:
De gillade sin expedithylla då den slukade en massa saker men den ville de byta ut då allt var så synligt i den. Själva var de inne på att byta ut hyllan mot köksskåp och öppna hyllplan brevid den befintliga garderoben för att ställa bl.a. dockhuset på.
Jag rekommenderade att även sälja den befintliga garderoben och ersätta allt med PAX och Bestå garderobsystem, de slukar en massa leksaker och pyssel men ger ett städat intryck när man kan stänga dörrarna om allt. Dockskåpet kan ställas in i skåpen och lekas med öppna dörrar.
 
Säng:
Jag avrådde från IKEAs loftsäng med skrivbord under då det lätt blir trångt inunder, utan hellre platsbygga en loftsäng med myshörna under, men de valde att behålla sin säng då den var så fin och känslomässigt svår att göra sig av med.
Sedan gav jag som förslag att ställa sängen rakt ut från väggen (förutsatt att dottern kunde sova så) för att flytta förvaringen runt fönstret istället. De skulle fölora lite förvaring (jämfört med en hel vägg) men vinna en cool sittbänk.
 
Skrivbord:
Skrivbordslösning var de redan på gång med själv med öppna hyllplan ovanför. Här påminde jag dem att förvaringen lätt kunde anpassas efter behov beroende på var de valde att lägga förvaringsväggen och därmed hur mycket övrig förvaring det blev utöver skrivbordet. Antingen bara ett skrivbord med en skena ovanför eller komplettera med öppna hyllplan och/eller en hurts under.
 
Övrigt:
TV:n tänkte de skruva upp på sneväggen med en vridbar arm och önskade då att dottern kunde ligga i sängen och se filmer.
I den nuvarande möbleringen och de förslag de själva kommit på tyckte de att det blev så stor tom yta framför fönstret och hade lite funderingar om en fåtölj som då också kunde ses filmer ifrån.
I mitt förslag tog jag hänsyn till detta och dottern kan se film både från sängen och från sittbänken under fönstret. Den stora mysiga mattan gör även att golytan inte ser så tom ut.
 
Färgsättning:
Färgmässigt tänkte de ha en fondvägg ovanför sängen och resterande väggar vita då det ändå skulle upp hyllor m.m. på dem. Fondtapeten som dottern sedan valde plockade jag ut färger ifrån för textilier i resterande av rummet, och rekomenderade att resterande väggar skulle målas samma ljusblå som fanns i tapeten eftersom alla möbler var vita.
 
 
 
 
 
 
Före- och efterbilder (C) Camilla
 
Flickrum - Tapet - före och efter - inredningshjälp - lekrum - leksaksförvaring - skrivbord - sovrum - säng

Barnens klädkammare

 
I och med bygget av vår klädkammare så stod klädkammaren som älsklingen använt tom. Först tänkte jag ha det som linneskåp, men insåg snabbt fördelarna med att använda den till förvaring av barnkläder. Nu får barnen mer plats i deras sovrum, och vi kan stöka på med deras kläder efter att de lagt sig. 
 
Självklart är denna Inredning provisorisk, och vi kommer att måla och fixa platsbyggda hyllor m.m.
Barnkläder - klädförvaring