Hemmablind

 
Här kommer en uppdatering av vårt pågående projekt i hallen. Vi klurade länge på hur vi skulle bygga in förvaringen och landade till slut i IKEAs PAX garderober.
 
Som tur var så öppnade jag ögonen lite hemma och insåg att jag hade två stycken 75cm garderober i min tillfälliga klädkammare som förra ägaren lämnat efter sig, det var ju tur att jag kom på det innan vi åkte och hämtade nya som ändå skulle sågas sönder. Ibland är man verkligen hemmablind.
 
Nu gäller det att inte bli hemmablind i hallen och låta detta stå halvfärdigt. Garderoberna skall byggas in, få dörrar och inredningen skall optimeras (detta är vad vi hade hemma). Men redan nu är jag supernöjd då denna förvaring skapar så mycket bättre ordning och överblick än det tidigare förrådet som stod här.
 
förvaring - garderober - klädförvaring - pågående projekt - renovering - trappa

Dreamcatcher

 
 
 
 
Igår fick jag ett ryck och målade upp lite tavlor till sovrummet, så då är det klart att sovrummet fick sig en storstädning idag och tavlorna spikades upp. Tavlorna blev jag grymt nöjd över och de sätter lite tonen jag vill uppnå i resten av sovrummet.
 
Jag spånade ju tidigare om vi skulle byta färgval i sovrummet nu när vi börjat om på nytt i huset, men jag har kommit fram till att jag trivs i det bruna, rosa och guldiga, så vi fortsätter med det men med nya detaljer. Rummet är långt ifrån färdigt, vi saknar färg på väggarna och nattduksbord bland en massa annat.
 
Här ser ni också vår nya säng som jag nu sover som en prinsessa i! Sen att man får hoppa upp är ju ett annat problem ;)
fåtölj - prydnadskuddar - säng - sängkläder - tavelvägg - tavla
1

Från stök till stilleben

 
 
Det är en svår gräns att få till ett stilleben i ett kök. Tanken är oftast god men sen så samlas det på en massa annat på stället och det blir stökigt istället. Så har fallet varit på var skärbräda i köket, så idag var det dags att ta tag i den.
 
Så här såg det ut innan:
 
Tanken var god med att ha alla burkar vi har i frukostyoghurten nära, men det blev så plottrigt så jag öppnade upp skåpet ovanför och flyttade upp burkarna dit tillsammans med burkar från köksön vilket skapade yta där också.
 
 
Vitrinluckorna flyttade jag till andra sidan köket istället, och det blev ju snyggt med lite avbrott från de helvita luckorna.
 
 
Jag blev nöjd med resultatet och den extra yta det skapade, bland annat från att ta bort micron från bänkytan, men jag måste få bo in mig lite och känna efter om detta funkar. Älsklingen tyckte i alla fall det var snyggt men han kommer nog bli måttligt irriterad när han inte hittar något i köket, för allt har typ bytt plats ;)
 
 
kitchen aid - skärbräda - stilleben - öppna hyllor