Groventréns vara eller icke vara

 
 
När jag inte är så mobil av mig just nu så är det lätt att tankarna svävar iväg till planeringsstadiet i framtida projekt i huset. Tanken när vi flyttade in var att tvättstugan skulle göras om till en tvättstuga/groventré och jag har nu suttit och spånat lite på det bygget..
 
 
Men nu i planeringen så blir jag lite osäker.. det kanske bara blir för litet och blir en opraktisk groventré och en trång tvättstuga. Sen återstår ju problemet med att balkongdörren (som måste göras om till en ytterdörr isf) träder rakt in i bergvärmeanläggningen (hur planerade de här??). Att flytta dörren  blir för stort projekt då det är tegelfasad, och skulle skapa ännu mindre utrymme..
 

Om vi lyckas planera in en groventré någon annanstans i huset så skulle ju tvättstugan bli mycket rymligare då vi fortfarande kan använda oss av utrymmet under trappen..
 
Men om vi inte lyckas få till en groventré i huset så behövs utrymmet under trappen till klädförvaring, och tvättstugan skulle förbli som den är (dock med en renovering, vilket behövs)
 
Hm... svårt vad som blir mest praktiskt. Någon som har synpunkter eller andra förslag? Detta projekt är längre fram i tiden så vi hinner bo in oss ordenltligt och känna efter vad vi behöver.
 
Tvättstuga - groventré - planering - planlösning