Vi börjar med glas

 
 
Jag inser nu att jag inte alls har fotat något i vårt kök sedan inflytten. Det har inte hänt mycket alls där mer än att vi flyttat in våra egna saker, så lite skillnad är det ju från mäklarbilderna från förra ägaren. Det ska jag fixa snarast! Men vi börjar med att visa upp vårt senaste inköp, vilket är en uppsättning av glas som vi suktat efter ett tag på Lagerhaus.
Vi har insett att det mesta i vårt kök måste bytas ut, antingen för att det blivit gammalt och slitet eller för att vi helt enkelt vill ha en annan stil, så vi börjar med glasen och tar en sak i taget.
 
Glas
1

Sover på saken

 
 
Nu är jag i behov av smakråd igen. Vårt sovrum har inte den bästa planlösningen och vi kan inte riktigt bestämma oss för en möblering.
 
Här är då ena förslaget var vi möblerat om med sängen framför fönstret för att känna efter lite. En säng framför fönstret var svårt att föreställa sig att det kunde bli bra, men efter att ha surfat runt på Pinterest så hittade jag en hel del lyckade förslag. Fördelar med denna möblering är att vi kan köpa en 210cm bred säng (denna är 160cm) och att första intrycket när man ser rummet är symmetriskt.
 
 
Det andra förslaget är att ha sängen under den sluttande väggen. Fördelar med den är att sänggaveln inte täcker fönstret och att vi kan ha en liten bänk i fotänden. Dock så får vi då nöja oss med att nya sängen blir 180cm, även då blir det lite trångt på sidorna (sängen på bilden är som sagt 160cm).
 
Dörren kommer vi att ta bort vilket som..
 
Så, vad tycker ni?
förslag - möblering - planlösning - säng - sängkläder - sänglampor

Ronyas café

 
 
 
Kojan som pappa min byggde till lilltjejen är nu klar! Han gjorde som sagt grovbygget och jag har fixat finliret med lister och färg sedan dess. Skoltavlefärgen på utsidan gör kojan lättanpassad till den lek hon är sugen på för tillfället, men just nu är det kiosk/café som gäller. Mommos virkade godsaker kommer så väl till användning nu.
 
 
Koja - café - lekrum
1