Tråkjobb

 
Sedan mamma och pappa åkte har vårt renoveringstempo dragit ner markant. Det är ju i och för sig inte så konstigt med tanke på att prinsen jobbar heltid och jag har en tvååring att springa efter med gravidmagen i vägen. Men medan lillan sover så passar jag på att göra småsaker i alla fall. 
 
Idag tog jag tag i målandet av dörr och dörrlister in till badrummet på övervåningen. Att måla vitt på vitt måste vara något av det tråkigaste som finns. Dock är jag inte vän med den slarviga vitbets som förra ägaren använt på alla lister, dörrar och tak så denna ommålning är nödvändig i alla rum. Snyggt blir det när det är klart i alla fall! 
 
Dörr - Lister - Målarfärg

Dags att förbereda lite

 
Det är så mycket fokus på hela huset just nu att vi nästan inte förberett oss alls för lillebrors ankomst om 3-7 veckor, så nu skiftade jag fokus lite och förberedde inne i lillebrors rum lite. Nu står lilltjejens gamla spjälsäng uppe igen med nybäddade lakan, en snuttefilt och ett babynest som min syster gjort. Lite pynt saknas ovanför sängen, men det är ingen brådska då sängen ändå kommer att flyttas in i vårt sovrum till en början.
 
 
babynest - snuttefilt - spjälsäng - sängkläder

Första rummet klart!

 
 
 
 
Första prioritet i förvandlingen av vårt nya hus till vår stil var då lillans rum, och nu är det "klart". Klar blir man väl aldrig, men för tillfället i alla fall. Vi ville bli klar med hennes rum först så hon skulle känna sig hemma i huset, just därför valde vi att gå i samma stil som hennes rum i lägenheten, och antagligen var det därför det gick så fort att få i ordning.
 
Flickrum - Rosa - barnsäng - barntavlor - byrå - docksäng - mätsticka - namnskylt - namntåg - sagofåtölj - vägghylla