Smakråd efterlyses!

 
 
 
Nu behöver jag hjälp för jag kommer ingenstans i mina egna planer... Jag vet inte hur vi ska få den optimala planlösningen på våra möbler i vardagsrummet / matsalen. Vi har redan skaffat oss bordet, men soffgruppen skall inhandlas snart och innan dess måste jag veta hur vi ska möblera.
 
Första frågan kom i hur vi ska ställa matbordet, men hur jag än vrider och vänder det nu så är det kanske möbleringen kring soffgruppen jag måste tänka om i. Vad tycker ni? Vilket förslag är bäst? Eller har ni något helt annat förslag med dessa möbler eller med annan soffgrupp?
 
Här ser ni vardagsrummet och matsalen från hemnetbilderna med gamla ägarnas möbler.
 
1. Matbord
2. Skåp
3. TV-bänk
4. Soffa
5. Fåtölj
möblering - planering - planlösning
3
Anastasia

Jag tycker att den sista förslaget setr bra ut med tanke på att rummet är avlång, men ni kan alltid möblera om när möbler är på plats. Det ser väldigt socialt och mysigt med två soffor och fåtöljer.

Svar: Tack! Det är det sociala jag vill prioritera i soffgruppen, inte tv:n i fokus. Men det svåra är att beställa möbler innan vi vet att de ryms på ett bra sätt.
lindasfagravarld.blogg.se

Lina

Hejsan,

jag gjorde en snabb skiss för att se proportionerna ordentligt. Jag tycker att din version 1 blir bäst då man slipper möbler som "stoppar upp" mitt i entrédörren.

Du kan se min skiss på http://fasonblog.files.wordpress.com/2014/08/livingroom.png

Den använder de exakta måtten från din ritning, vilket gör den tillförlitlig i känslan den förmedlar. Men det gäller att fåtöljerna är ganska nätta om du möblerar så här, annars blir det nog för tungt och kompakt med soffgruppen.

Mvh Lina

Svar: Tack så hemskt mycket för ditt svar! Ska genast kika in din skiss :)
Det ser ju jättebra ut! Det var första alternativet jag vägde mest mot men var rädd fåtöljerna skulle stoppa upp ingången som du skriver. Bordet och skåpet har vi ju redan men soffgruppen är inte inhandlad än men jag tog måtten från de vi spanat in, sofforna iaf, fåtöljerna letar jag än efter..
lindasfagravarld.blogg.se

Hannah

Hej!

Ramlade in på din blogg när jag var ute och sökte inspiration till hemmet :) Vilket fullträff när jag lustigt nog ser att vi har i princip exakt samma planlösning på våra hus, och även liknande smak på inredning. Har också haft lite funderingar kring hur jag ska möblera vårt stora vardagsrum - så tack för mycket bra inspiration! :)

Svar: Vad roligt att du hittade min blogg! Alltid roligt att kunna inspirera! Jag vet hur trist det är när man kör fast och blir lite "hemmablind". Men visst har dessa hus en bra planlösning? Det var en av sakerna som gjorde att vi förälskade oss i detta hus. Om någon vecka ska vi ta tag med lite förändringar på övre plan för att optimera det ytterligare. Kika gärna in fler gånger!
lindasfagravarld.blogg.se